Witlof in combinatie met groene kool en pastinaak

Dit gerecht is volledig vegetarisch en geschikt voor vier personen, je kunt het gerecht in 50 minuten bereiden. Het gerecht is gebaseerd op de Marokkaanse manier van bereiden met een tajine. Koop een tajine om dit winterse gerecht te bereiden, zo blijven alle smaken in het gerecht behouden en leer je deze Marokkaanse manier van bereiden direct waarderen. Het gerecht is vrij bitter, maar enorm toegankelijk doordat alle smaken goed gemixt worden binnen de tajine. Het gerecht kun je als bijgerecht of hoofdgerecht eten, veel mensen voegen kip of vlees toe om dit gerecht verder uit te breiden. De kruiden en bouillon geven het gerecht een Marokkaans karakter, terwijl groene kool, pastinaak en witlof bij uitstek Hollandse groenten zijn.

Witlof in combinatie met groene kool en pastinaak

witlof-in-combinatie-met-groene-kool-en-pastinaak
  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 50 minuten
  • Beoordeling 5 sterren uit 1 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Witlof - 2 grote stronken
  • Groene kool - 200 gram
  • Olijfolie
  • Knoflook - 6 teentjes
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • Pastinaak
  • Winterwortel
  • Groente- of kippenbouillon - 100 ml
  • Citroen - een halve
  • Peper en zout

Instructies

  1. Week een tajine en zet deze op half vuur.
  2. Verhit de kruiden, knoflook en olie voor een minuut of 5.
  3. Voeg de pastinaak en wortel in plakjes toe, deze hebben de langste garing nodig. Laat dit 5 minuten doorgaren.
  4. Voeg de witlof in losse bladeren toe, in combinatie met de bouillon. Plaats het deksel op de tajine en laat de witlof ongeveer een kwartier garen.
  5. Voeg de groene kool in kleine reepjes toe en laat dit nog een keer 10 minuten meegaren (tegelijk met alle ingrediënten die al in de tajine zaten).
  6. Knijp een halve citroen uit over dit heerlijke gerecht! Naar smaak kun je nog een beetje olijfolie en peper en zout toevoegen.