Witlof in de wok

Witlof is lekker om rauw of gekookt te eten, wokken is ook een prima manier om deze gezonde bladgroente te bereiden. Witlof kun je combineren met aardappelen, een lekker stukje vlees of andere groenten die je in de wok bereid hebt. Witlof is een bekende Hollandse groente, maar witlof past ook prima in Oosterse gerechten. Witlof wokken vereist een andere manier van benadering, daarom dit recept (in tegenstelling tot koken en stomen). Volg de onderstaande stappen om witlof op de juiste manier in de wok te bereiden. Kerrie kun je in de wok toevoegen, om de gewokte witlof direct al op smaak te brengen. Per persoon is anderhalve witlofstronk vaak voldoende, tenzij je een echte liefhebber bent en verder weinig toevoegt aan de rest van het diner.

Witlof in de wok

witlof-in-de-wok
  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 15 minuten
  • Beoordeling 5 sterren uit 1 beoordelingen
  • Personen : 2

Ingredi├źnten

  • Witlof - 3 stronken voor twee personen
  • Kerrie
  • Olijfolie

Instructies

  1. Zorg dat je verse stronken hebt, verwijder de lelijke bladeren als deze er zijn.
  2. Snijd de witlof door de helft en snijd de kern weg.
  3. Snijd de witlof in gelijke reepjes om deze te kunnen wokken.
  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een hete wok.
  5. Stop de reepjes witlof in de hete wok met olijfolie en bak de witlof voor tot deze glazig is. De gewokte witlof is vanaf dit moment klaar om in een gerecht te verwerken.