Witloftaart uit de oven met brie en ui

De bittere smaak van witlof, combineert goed met brie en ui. De witloftaart is een geweldige verrassing voor de feestdagen, maar doordeweeks is de witloftaart ook prettig voor de afwisseling. Combineer de witloftaart met een salade om het gerecht verfrissender te maken. De witloftaart is geschikt voor vier personen en binnen het uur te bereiden. Het gerecht is vrij zwaar, doseer het gebruik van bladerdeeg en brie om de taart iets lichter te maken.

Witloftaart uit de oven met brie en ui

witloftaart-uit-de-oven-met-brie-en-ui
  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 60 minuten
  • Beoordeling 5 sterren uit 1 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingredi├źnten

  • Vierkante plakjes bladerdeeg - 6 stuks
  • Rode uien - 5 stuks
  • Witlof - 500 gram
  • Olijfolie
  • Oregano
  • Brie - 300 gram
  • Peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Bak een bakplaat en bedek deze met een vel bakpapier.
  3. Maak een rechthoek (twee bij drie plakjes bladerdeeg) en duw deze tegen elkaar, prik gaatjes in de rechthoek om te voorkomen dat het bladerdeeg groot wordt.
  4. Bak het rechthoek van bladerdeeg voor 10 minuten.
  5. Snijd de rode uien in halve ringetjes en bak de ringetjes voor 10 minuten.
  6. Halveer de witlofstronken, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen. Bak de witlof 5 minuten mee met de ui die al in de koekenpan zit.
  7. De witlof en ui mag je vervolgens op het gebakken bladerdeeg leggen, inclusief de brie die je in stukken hebt gesneden. Voeg naar smaak nog peper, zout en een klein beetje oregano toe.
  8. Laat de witloftaart met brie en ui voor 20 minuten in de oven staan, maak in de tussentijd een kleine salade om aan het gerecht toe te voegen. Tast toe!